אוהבים את המטבח? רוצים לבשל כמו שפים מקצועיים? לשם כך אתם צריכים אקססוריז למטבח מחברות איכותיות שירשתו את המטרות הקולינריות שלכם. קראו על הציוד שעליו קם ונופל מטבח טוב ותוכלו להצטייד בכל מה שחסר לכם.
סכיני שף
אין כיף כזה כמו סט איכותי של סכינים חדים וטובים. סכיני שף הם מוצר חובה במטבח כי הם רב-תכליתיים ואפשר להשתמש בהם לחיתוך של מגוון דברים. סכין שף טובה צריכה להיות בעלת ידית נוחה, להב חד, ולהיות מאוזנת היטב כדי להבטיח בטיחות וקלות שימוש.
- תחזוקה: השחיזו את הסכינים בקביעות כדי לשמור עליהן במצב מעולה.
- אחסון: אחסנו את הסכינים בבלוק סכין או על פס מגנטי כדי להגן על הלהבים ולהבטיח בטיחות.
- סוגים: שקלו להשתמש בסוגים שונים של סכינים, כגון סכין חיתוך לבשר, סכין לפריסת לחם, סכין חמאה לא חדה וסכין חדה וגדולה לירקות ופירות קשים, כדי למלא את כל הפונקציות.
קרשי חיתוך
קרשי חיתוך מספקים משטח בטוח ותברואתי להכנת מזון. חשוב שיהיו קרשי חיתוך מרובים כי זה אחד מהאקססוריז למטבח השימושיים והוורסטיליים ביותר.
- חומרים: בחרו קרשי חיתוך מעץ, במבוק או מתכת. לכל חומר יתרונות ודרישות תחזוקה משלו.
- גודל: יש גדלים שונים של קרשי חיתוך למשימות שונות, החל מקיצוץ ירקות ועד חיתוך נתחי בשר גדולים. בחרו כמה גדלים שיהיו מיועדים לכל שימוש שתצטרכו.
- תחזוקה: נקו היטב את קרשי החיתוך לאחר כל שימוש וטפלו מעת לעת בלוחות עץ בשמן מינרלי למניעת סדקים.
כוסות מדידה וכפיות
מדידות מדויקות הן עניין קריטי בבישול ובאפייה. כוסות מדידה וכפיות מבטיחות הוספת הכמות הנכונה של כל מרכיב. אם אין את המידות שאתם רוצים בחנויות הרגילות, אל תהססו להזמין מעלי־אקספרס. קניות מקוונות מציעות עוד מבחר שלם של אקססוריז למטבח.
- חומרים: כלי מדידה זמינים בפלסטיק, נירוסטה וסיליקון. בחרו חומרים עמידים וקלים לניקוי.
- סטים: השקיעו בסטים שלמים של כוסות מדידה וכפיות הכוללות מידות סטנדרטיות כדי שיהיו לכם את כולם.
קערות ערבוב
קערות ערבוב הן כלים רב-תכליתיים המשמשים לערבוב מרכיבים, השריית בשר במרינדה והגשת סלטים. מגוון גדלים עוזר להתאים לצרכים שונים.
- חומרים: קערות ערבוב מנירוסטה, זכוכית פלסטיק ועץ ישמשו אתכם מאוד. לכל חומר היתרונות שלו.
- גדלים: סט קערות בכל הגדלים חוסך מקום בעת האחסון ויבטיח שיהיו לכם את הקערות לכל הצרכים.
- תכונות נוספות: חפשו גם קערות עם בסיסים מונעי החלקה ומכסים מתאימים שמאפשרים לקערה להפוך למכל ומקלים על אחסון מזון.
כלי בישול
כדי שיהיה לכם סט שלם של כלי בישול כולל מרית, מלקחיים, מטרפה, מצקות וכפות. כלים אלה חיוניים לערבוב, היפוך הגשה וכמעט כל התהליכים המתרחשים במטבח.
- חומרים: סיליקון, נירוסטה ועץ הם חומרים פופולריים ועדינים שעמידים לחום.
- מבנה: בחרו כלים עם ידיות נוחות ומבנה קשי ועמיד.
- תחזוקה: שטפו ביד את כל כלי המטבח העדינים במקום לשים אותם במדיח כדי להאריך את תוחלת החיים שלהם ולמנוע נזקים.
סירים ומחבתות
סירים ומחבתות איכותיים הם בסיסיים לבישול מגוון מנות. נון-סטיק, נירוסטה וברזל יצוק הן אפשרויות נפוצות.
- סוגים: כדי שיהיו לכם לפחות אחד מכל סוג מחבת, סיר, סיר מברזל יצוק וסיר לחץ.
- חומרים: מחבתות נון-סטיק נהדרות לבישול דל שומן, בעוד ברזל יצוק מספק שמירת חום מצוינת לשמן עמוק.
- טיפול: עקוב אחר הנחיות היצרן לניקוי כדי לשמור על הביצועים של הכלים לאורך זמן.
מוצרי חשמל קטנים
מכשירים חשמליים קטנים שלא תופסים הרבה מקום על השיש עשויים לייעל את הכנת המזון ולהתמודד עם מגוון משימות. עם מעט עזרה טכנולוגית, תוכלו לבשל מעולה בעצמכם. הינה כמה אפשרויות:
- בלנדר: אידיאלי לשייקים, מרקים ורטבים. בחרו במנוע רב עוצמה ועיצוב קל לניקוי.
- מעבד מזון: נהדר לחיתוך וריסוק מרכיבים במהירות.
- מיקסר: מוצר חובה לחובבי אפייה. הוא יכול ללוש בצק, לערבב בלילה ולהקציף ללא מאמץ.
לסיכום
מומלץ להצטייד בכל האקססוריז למטבח שציינו כדי לאבזר את המטבח שלכם כמו שצריך כמו שפים אמיתיים. האקססוריז למטבח הללו יעזרו לכם בתהליכי העבודה במטבח, ייעלו את העבודה, יקלו עליכם, יקצרו תהליכים ויאפשרו לכם להכין אוכל מעולה.