מרגישים שאיכות השינה שלכם לא אידיאלית? אולי כדאי שתחליפו את הכרית שלכם. בכרית שלנו קיימות תכונות רבות העשויות להשפיע על איכות השינה שלנו, בעיקר מפני שהיא אמורה לתמוך בראש ובצוואר שלנו בצורה מיטבית בהתאם לצורה שבה אנחנו ישנים. אז איך בוחרים את הכרית האידיאלית לשינה, ובאילו פרמטרים עלינו להתחשב? במאמר זה ריכזנו עבורכם את כל הדגשים החשובים בבחירת כרית.
כרית לשינה – בשביל מה צריך אותה בכלל?
ידוע לכל כי קיומן של הכריות הוא חלק בלתי נפרד משאר כלי המיטה שלנו, אבל יצא לכם לחשוב פעם מדוע אנחנו צריכים אותן? אז התשובה לכך היא שמדובר בפריט חובה שמספק לנו תמיכה הכרחית לראש בעת שכיבה, בין אם על מיטה או ספה. בעבר, נחשבו הכריות למותרות שהיו מנת חלקם של עשירים בלבד, אולם לאחר המהפכה התעשייתית הפכו הכריות למוצר זמין ונפוץ הנמצא כעת בכל בית. שינה על כרית שמעניקה תמיכה מתאימה לראש, לצוואר ולעמוד השדרה שלנו יכולה לחסוך מאיתנו הפרעות שינה וכאבים מיותרים.
הבעיות שעלולות להיגרם מכרית לא מתאימה
קמתם בבוקר והצוואר תפוס? ייתכן בהחלט שאתם ישנים על כרית שאינה מתאימה לכם. כאבי גב וצוואר, כמו גם נוקשות ושרירים תפוסים באזורים אלה, עשויים להיות תוצאה של שינה על כרית שאינה מספקת את התמיכה והנוחות הנדרשות. כמו כן, כריות העשויות מחומרים טבעיים כמו נוצות, צמר וכדומה, עלולות לגרום לתופעות של אלרגיה בקרב אנשים הרגישים לחומרים אלה.
כיצד בוחרים כרית לשינה?
ישנם מספר פרמטרים עליהם חשוב לשים דגש כאשר אתם ניגשים לבחור כרית לשינה והם עשויים להבטיח שתרכשו את הכרית המתאימה לכם ביותר. הפרמטר הראשון הוא תנוחת השינה שלכם. כלומר, לא משנה איזו תנוחת שינה אתם מעדיפים, תוכלו לרכוש כרית שמתאימה לתנוחה זו על פי דרגת המוצקות שלה. לדוגמה, אם אתם רגילים לישון על הצד, כדאי לבחור בכרית גבוהה יחסית ומוצקה יותר, אבל אם אתם מעדיפים לישון על הגב, מומלץ להסתפק בכרית נמוכה יותר. כמו כן, דרגת הקושי של הכרית קשורה גם להעדפה אישית, ולכן כדאי לבחור בכרית בעלת דרגת קושי שמועדפת עליכם.
בכל הנוגע לגודל הכרית, חשוב לדעת שאין לגודל הכריות היבט כלשהו על הבריאות ולכן הגודל שלהן תלוי גם הוא בהדפה אישית. יחד עם זאת, מומלץ שלא לישון על כרית גדולה מדי או קטנה מדי, כדי לא לפגוע באיכות השינה. עם זאת, דווקא לחומר שממנו עשויה הכרית עשויה להיות השלכה על בריאותכם וגם הוא עלול להשפיע על נוחותכם. אם אתם סובלים מאלרגיות, עדיף לבחור בכרית העשויה מחומרים סינטטיים כמו מיקרופייבר וויסקו, משום שחומרים אלה הם היפו-אלרגניים ועל כן אינם צוברים אבק. כריות העשויות מחומרים טבעיים, כמו נוצות או צמר, הן לרוב יהיו רכות יותר.
ומה לגבי כריות אורתופדיות?
כיום קיימות בשוק כריות אורטופדיות העשויות בדרך כלל מלטקס, וכריות אלו מעניקות תמיכה מלאה לראש, לצוואר ולכתפיים בזמן השינה. בין אם אתם סובלים מכאבים או בעיות באזורים אלו ובין אם לאו, כרית אורתופדית עשויה להבטיח לכם שינה איכותית ונוחה. מכיוון שאנחנו נוטים לזוז לא מעט פעמים במהלך שנת הלילה, חשוב שהכרית שנבחר תוכל לספק לנו תמיכה מרבית לאורך כל זמן השינה.
סיכום
לסיכום, אחד הגורמים העשויים להשפיע על איכות השינה שלנו הוא הכרית עליה אנחנו ישנים. לכן, אנחנו ממליצים לכם לבחור לעצמכם כרית שתתאים לכם בדיוק, ולהתחשב בכל הפרמטרים המפורטים לעיל.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד